play-pokerHjernen til menneske er noe som har blitt forsket på i utrolig mange år og blir det fortsatt den dag i dag. Det er utrolig mange som er interessert i psykologi og rett og slett i hvordan hjernen til menneske fungerer. Det har naturlig nok kommet mange ulike teorier gjennom all den forskningen, og mye av det ser jo ut til å stemme. Det er utrolig fascinerende hvordan noen klarer å finne ut av hvordan hjernen egentlig fungerer.

En ting som veldig mange mennesker gjerne ønsker er det at de skal holde seg skarpe. At hjernen ikke skal bli sløv på noe måte men at man skal klare å holde seg ovenpå hele tiden, og at hjernen brukes mest mulig og best mulig. I løpet av alle de årene det har blitt forsket på menneskets hjerne, har det så klart kommet utrolig mange forslag til hvordan man kan gjøre akkurat dette. En av metodene man trolig kan bruke er å spille poker. Poker er et veldig kjent kortspill som har blitt spilt i mange år, og som gjerne forbindes med kasinoer. Forskning på hjernens fordeler ved å spille poker har blitt gjort, og det er mye som tyder på at hjernen faktisk holder seg skarp ved at man spiller dette strategispillet.

play-poker2Når man spiller et kortspill eller et annet spill som har fastsatte regler og spesifikke spillemåter, er hjernen utrolig fokusert. Dette skjer helt automatisk, da hjernen blir klar over hva den må tenke og planlegge hva den må gjøre for at man skal vinne. Slik er det også under poker. Poker har fastsatte regler og visse ting man må holde et øye med underveis i spillingen. Dette vil hjernen være klare over og jobbe mot at det skal gjøres riktig. For eksempel kan det være at hjernen vet hvilke kort en skal se etter når man spiller poker, og vil være ekstra klar på å se etter akkurat disse kortene. Det vil da si at hjernen jobber i full gir og er skarpere enn det den ellers ville ha vært. Når man spiller poker så trengs det også at hjernen holder seg klar slik at den klarer å ta beslutninger ganske raskt, for eksempel når man skal se om man skal bli med i neste runde eller kaste. Dette gjør igjen at hjernen holder seg skarp mens man spiller poker.