CREATION ENTREPRISEHverdagen til utrolig mange har nå blitt preget av mye stress. Det gjelder både barn og voksne. Det er utrolig mye man skal rekke i løpet av en dag, og det har nesten blitt slik at det skal konkurreres i hvem som klarer mest innen dagen er omme. Stress er noe som overhodet ikke er bra for menneskekroppen, og stress over lengre tid kan faktisk medføre sykdommer, både fysisk og psykisk. Det er derfor viktig å kunne være klar over hva man selv kan gjøre hvis man føler at man kommer opp i en stressende situasjon, men ønsker å beholde roen. Det er ikke noe som er endret på en dag, men er man klar over dette og praktiserer det over en lengre periode, vil man etter hvert kunne merke en endring i seg selv.

Hvis man først skal jobbe med å beholde roen i en stressende situasjon, så må man bli klar over hva en stressende situasjon er for en selv. Man kan sette seg ned og tenke litt over når man følte seg stresset sist, og hva var det egentlig som gjorde at man ble så stresset. Det kan hjelpe og skrive det ned, slik at man ved senere tid kan gå tilbake å se på det. Når man først har fått blitt klar over hva man egentlig blir stresset av, kan man begynne å se på hvordan man skal roe ned når dette stresset inntrer. Det er flere eksempler på hvordan man kan gjøre dette.

stressad2Hvis man for eksempel blir stresset av at man skal holde foredrag på jobben, så kan man jobbe med dette i forkant. Skriv ned hva det er som egentlig føles stressende. Er det selve oppgaven, eller er det det at man skal stå og prate foran en gjeng kolleger? Har man fått svar på dette, kan man begynne å forbedre seg. Er det på grunn av kollegaene, kan det være lurt å gå noen runder med seg selv og spørre hva er egentlig det verste som kan skje. Man vil raskt oppdage at det ikke er så ille som man tror. Er det selve oppgaven, så kan man ty til hjelp fra kollegaene, slik at det ikke bygger seg opp for mye stress i forkant av det man skal utføre. Slik vil man klare å roe seg ned når man er stresset.