yoga2Det finnes utrolig mange treningsformer som blir utviklet over hele verden og det dukker stadig vekk opp en ny treningsform som blir utrolig populær. En treningsform som har eksistert i en god del år, og som stadig er like populær, er yoga. Yoga er en veldig rolig treningsform som lar den som trener bli kjent med kroppen sin, uten å ha hastverk. Når man trener yoga, er det ikke slik at man bare er fokusert på å trene kroppen, man bruker også hjernen utrolig mye. Det er mange ulike måter å trene yoga på, men resultatet som kommer ut av det skal alltid være den samme.

yoga3Når man trener yoga så tenker man at det er først og fremst kroppen som skal trenes. Det er spesifikke bevegelser man skal følge og de må gjøres riktig. Det som skjer når man praktiserer en slik treningsform er nettopp det at hjernen blir mer aktiv, nettopp fordi man må være mer klar over hva man gjør og hvordan man bruker kroppen. Når man trener yoga så kan man egentlig si at kroppen og hjernen fungerer i ett og at det blir et slags samarbeid.

Yoga har blitt stemplet som en treningsform som kan hjelpe mennesker med å finne seg selv. Det blir stadig vekk satt opp treningsturer med yoga eller kurs over en helg eller en lengre periode. Det som skjer når man praktiserer yoga slik det skal praktiseres, er det at man finner en slags indre ro. Yoga er en rolig og behagelig treningsform, og gir den som trener mye tid til å fokusere på seg selv og på sin kropp. Har man hatt en vanskelig periode i livet, kan yoga være en hjelper på veien til å få det bedre. Det gir rett og slett psyken en liten pause, og man får tid til å høre på seg selv.yoga4

Ens innerste tanker og følelser – og ikke minst hjernen – får kanskje til og med tid til å komme på hva man skal gjøre videre. Når kroppen og hjernen oppnår en ro som den gjerne gjør når man trener yoga, får man mer mulighet til å lytte til seg selv, og rett og slett finne seg selv. Det er utrolig viktig nå i vår tid, hvor det er utrolig mye stress i hverdagen til folk – og man ender opp med å miste seg selv.