Trening er ikke alltid like gøy. Ofte er det et slit å i det hele tatt komme seg opp av sofaen og forlate den deilige tryggheten den gir deg, for så å traske ut døra og dra på trening. Vi har jo de som synes trening er gøy uansett, men nå snakker vi altså om allmennheten, og de aller fleste av oss dødelige mennesker synes noen ganger at trening er et tiltak. For å få motivasjon må man enten ha en god dose selvdisiplin, eller så kan man prøve å fornye seg. Man kan fornye seg ved å for eksempel anskaffe nytt og stilig treningstøy, eller så kan man rett og slett finne en ny og spennende treningsform – og disse finnes det mange av.

ее53Det er en grunn til at det eksisterer trender. Det kommer av at flere og flere benytter seg av trenden, og treningstrender er intet unntak. I løpet av de siste årene har styrketrening blitt mer og mer populært blant den yngre garde, og noe som har blitt spesielt populært den siste tiden er CrossFit. CrossFit er, som navnet tilsier, en krysning mellom flere treningsformer med høy intensitet. Dette er en veldig hard type trening som absolutt ikke passer for alle, men du kommer veldig raskt i god form dersom du bruker denne treningsformen på regelmessig basis. CrossFit fokuserer på blant annet vektløfting, roing og løping.

ее54En annen treningsform som har vokst i popularitet, er Piloxing. Dette er en kombinasjon av pilates og boksing, og den fokuserer på kjernemuskulatur og kroppsbygging. Under denne treningsformen kan du velge flere forskjellige kategorier. Du kan trene Piloxing SSP, der de kombinerer det med dans i tillegg, du kan velge å trene Piloxing Barre, der øvelsen blir kombinert med barre, eller treningsformen Piloxing Knockout.

ее55EMS-trening er også en ny trend, og dette er trening med elektrisk muskelstimulering. Dette er en treningsform som har blitt brukt av flere idrettsutøvere, blant annet fotballspillere. Denne treningen skal ifølge eksperter forbrenne veldig mye både under og en god stund etter selve økten. Her får du festet elektroder til kroppen som sender ut støt med jevne mellomrom mens du gjør enkle styrkeøvelser. Treningen varer i bare tjue minutter – noe som er perfekt om du har en travel hverdag. Det kan selvfølgelig være noe ubehagelig å få disse støtene igjennom kroppen, men dette blir man fort vant til.

De aller fleste kjenner til hvordan man trener styrke. Man tar knebøy og vektløfting, og ikke minst situps. Men Calisthenics er en populær treningsform hvor man trener styrke ved å bruke sin egen kroppsvekt. Dette er en ypperlig mulighet til å komme i form uten masse utstyr og apparater. Om du ikke vil betale for å trene på treningssenter passer denne formen for trening perfekt, da du kan trene omtrent hvor som helst og når som helst. Du kan for eksempel løfte deg selv opp med armene fra en hvilken som helst gren i skogen, eller du kan trene på å løfte deg opp sidelengs fra en lyktestolpe. Sistnevnte trenger en god del øvelse og trening. Denne treningsformen gjør at du får forbedret din koordinasjon, muskelstyrke og balanse, samt at kroppen din raskt vil bli strammere og du vil få mer definerte muskler.