ее50Dersom reiser ikke handler om opplevelser og eventyr, handler de ofte om avslapping og balsam for sjelen. Da har destinasjonen mye å si – ofte bør det helst være sol og varme dit man skal. At sol og varme er bra for kropp og sjel, er det ingen tvil om, og mange føler seg rett og slett mye bedre etter en ferietur til varmere strøk. Det kan være med på å redusere stress, myke opp stive muskler og generelt være en bidragsyter på humøret.

Stress ned med yoga

En annen ting som også kan gjøre nettopp dette, er treningsformen yoga. Yoga er en treningsmetode som fokuserer mye på kjernemuskulatur og stressreduksjon. Yoga kommer fra religionene buddhismen og hinduismen, og har tidligere kun blitt brukt til meditasjon. Noen aspekter av meditasjonen, som fokus og konsentrasjon, brukes også hos de som bruker yoga som en treningsform. Dette er trening som øker både fysisk og psykisk styrke, og har blitt anerkjent av mange.

Kombiner det beste av to goder

Det som kanskje ikke har blitt gjort så veldig mye av tidligere, er å kombinere reising og yoga. På denne måten får den anspente kontorarbeideren både i pose og sekk, og kan komme tilbake etter ferien med trippelt så mye energi som han eller hun hadde før reisen. Dersom du kombinerer reisen med yoga, får du dermed også en ekstra dose konsentrasjon ved siden av den nye, klare arbeidslysten. Det finnes mange turarrangører som driver med nettopp dette. De kombinerer reiser med yoga, og har massevis av alternativer man kan velge mellom. Blant annet kan man reise til destinasjoner som tilbyr grunnleggende kurs i yoga. Og selv om yoga i utgangspunktet har sin opprinnelse fra Asia, finnes det utallige destinasjoner verdensdelen vår som tilbyr dette.

Ideer til destinasjoner for yogareiser

ее51I Stockholm i Sverige kan du finne hoteller som tilbyr forskjellige spa med stort fokus på yoga og pilates. Hellas var blant de første landene som begynte med yoga for alvor, og her finnes det både yogahoteller og yogasentre i massevis. Dette inkluderer også øya Kreta. I Hellas trenger du ikke å lete lenge før det dukker opp en yogamulighet. Partyøya Ibiza er kanskje mest kjent for sine ville fester, men her kan du også få tilbud om yoga. Helsekonseptet 38 degrees North er kjent på øya, og ligger i Santa Eulalia. Her kan du prøve deg på flere forskjellige program som juice detox, tantrisk yoga og Optimal Fitness. Dette passer kanskje også godt etter en kveld på en av øyas famøse fester. Det er også mulig å bare ta turen litt sørover, til Danmark og øya Bornholm. Der finner du Bornholm Yoga & Retreat Center. Dette store senteret tilbyr alt man måtte ønske, og er omgitt av nydelig natur som hjelper på kropp og sjel. Finland er jo kjent for sine saunaer, og dermed er det selvsagt at dette er en bra destinasjon for meditasjon og kjernestyrke, og her får du også tilgang til vakker natur.

ее52Frankrike er et land mange forbinder med romanse, ekstravaganse og champagne. Men det mange glemmer, er at dette landet har mye annet å tilby. Dersom du drar til det franske Baskerland, eller Bretagne, får du både nyte landskap, yoga og det franske kjøkken. I Bretagne kan du til og med trene yoga på slottet Chateau du Grand Val. Der blir du tilbudt vinyasa-yoga, i tillegg at det på slottsområdet finnes et lite vann der man kan ro i den behagelige stillheten. Slottet har også en peis som du kan slappe av foran etter dagens aktiviteter. I fransk Baskerland kan du besøke Villa Maison Granada, og der får du tilbud om Osho-yoga, grønne hager og fotturer.

Vår verdensdel er altså ikke så verst når det kommer til forskjellige yogatilbud, så man trenger derfor ikke å reise i flerfoldige timer for å komme til yogaens opprinnelsesområde Asia.