Tjuvholmen-Sjømagasin-ØstersDet er ikke alltid like lett å kombinere sunn mat med den kosen ved å gå ut å spise på restauranter. For noen som følger en spesiell diett så kan det være vanskelig å gå ut å spise, rett og slett fordi man ikke alltid vet hva man faktisk får på tallerkenen sin. Det er likevel mulig å undersøke litt på forhånd og finne ut av hvilke restauranter som tilbyr sunn mat. I Oslo så dukker det stadig opp noen nye restauranter og flere og flere restauranter satser på et sunnere konsept enn det man tidligere kunne finne. Det har tross alt blitt litt av en trend å spise sunt og det har restaurantene i Oslo fått med seg.

gronsaker1Hva som er definisjonen på å spise sunt kan jo alltid diskuteres. Det er likevel noen retningslinjer som alle kan følge. Hvis man besøker en restaurant i Oslo, så kan man for eksempel se hva slags grønnsaksretter de serverer. En god grønnsaksrett kan være like velsmakende som noe som er litt mer usunt. Det er også mulig å undersøke mulighetene for utenlandske restauranter. Går man på en restaurant som er inspirert av Østen så vil man trolig finne litt sunnere retter. På en kinesisk restaurant så kan man for eksempel bestille en wok istedenfor en rett med saus. En wok vil som oftest bestå av masse grønnsaker og en form for protein, da i form av rent kjøtt. Det kan være et sunt alternativ når man er ute og spiser på restaurant.

alex-sushiDet finnes flere artikler som har blitt skrevet om sunnere restauranter i Oslo. Ser man gjennom disse artiklene så vil man se at det er flere like kjennetegn hos restaurantene. Blant annet så finner man flere fiskerestauranter, som så klart tilbyr mange sunne retter. Tjuvholmen Sjømagasin, Alex Sushi og Restaurant Havsmak kan blant annet nevnes som gode fiskerestauranter som man finner i Oslo. Ønsker man å besøke litt mindre restauranter og likevel spise sunt så har man også flere alternativ å velge mellom. Det dukker stadig vekk opp veganske restauranter, som fokuserer ekstra mye på sunn og ren mat. Det er også flere kafeer som har begynt å endre menyen sin, slik at man har mulighet til og for eksempel bestille supper eller wraps, istedenfor retter med masse brød. Eger spiseri og vinbar, Fragrance of the Heart og Vega Vegetarisk er alle sunne restauranter i Oslo.