bangkok1Bangkok er hovedstaden i Thailand og det har blitt et utrolig populært reisemål for folk fra hele verden. Skal man bare på gjennomreise i byen og kun har noen timer å bruke på sightseeing så kan det være greit å ha en oversikt over hva man skal se. Dette er en liste over fem steder man bør se når man er i Bangkok.

Grand Palace i Bangkok er en samling med utrolig flotte bygg og denne plassen har blitt regnet som det offisielle bostedet til Kings of Siam helt siden 1782. Det er store flotte bygg som man finner på denne plassen og de er dekorert utrolig vakkert. Det har i senere år vært mye vedlikehold, noe som gjør at standarden har blitt opprettholdt. Skal man klare å se hele plassen på en dag så er det greit å skaffe seg et kart, slik at man går i riktig retning rundt på hele plassen, for så å komme seg ut til neste sted man bør se.

temple1Når man først er ute og ser på historiske steder i Bangkok så bør man få med seg Temple of the Golden Buddha, eller Wat Traimit som det heter på thailandsk. Det som er hovedattraksjon på Temple of the Golden Buddha er så klart den gylne buddhaen. Den er laget av solid gull og har en vekt på rundt fem og et halvt tonn. Det er trolig et av de mest kjente buddha figurene som man finner i Thailand.

Khao-San-RoadKhao San Road er også en del av Bangkok som man bør se. Har får man virkelig en smakebit av det hektiske livet i Bangkok. Khao San Road har blitt kjent som et paradis for backpackere, trolig på grunn av de mange billige tilbudene man finner der. Det er billige tilbud innen overnatting, i tillegg til en mengde gode tilbud på billig og god thailandsk mat. Det er også masse boder som er satt opp i Khao San Road, hvor man kan kjøpe alt fra klær til mat. Ønsker man å komme seg litt ut av midtpunktet i Bangkok så kan man hoppe i en tuk tuk og få med seg Chao Praya elven, for så å komme seg til China Town. Chao Praya elven renner gjennom hele Bangkok for så å renne ut i Gulf of Thailand. Ender man turen sin i China Town, så vil man trolig være fornøyd.