sluta-rokaRøyking er en utrolig forferdelig uvane men det er dessverre også en vane som veldig mange har. Det er en vane som man finner over hele verden, og den har fantes i mange år. Røyking betegnes gjerne som en form for nytelse eller avslapping for de som gjør det. Det som er med røyking er at det er utrolig skadelig for både de som røyker og de som befinner seg rundt. Tobakk, som er det stoffet man finner i sigaretter, er nemlig utrolig skadelig. Det er også andre stoffer i sigaretter som er utrolig skadelig for helsen. Det er blitt bevist mange ganger at sigaretter er skadelig. Det som er grunnen til at mange fortsatt røyker, selv etter denne informasjonen, er at det er ofte veldig vanskelig å slutte å røyke.

stop-smoking2De aller fleste land rundt om i verden er veldig opptatt av å få ned røykestatistikken og på grunn av dette finner man nå flere ulike produkter og metoder som har blitt utviklet for å gjøre røykslutt litt enklere. Det som likevel er det viktigste ved røykslutt er det at den som røyker ønsker å slutte selv. Det er første steg man må ta for og i det hele tatt klare å slutte å røyke. Når man først har bestemt seg for å slutte å røyke, så bør man aller først ta kontakt med fastlegen sin. En fastlege kan hjelpe en med å komme i gang med røykslutt og kan trolig anbefale flere ulike metoder som kan fungere.

slide22Ønsker man ikke å ta kontakt med fastlege men heller finne ut av løsningen selv, så kan det være lurt å besøke et apotek. En som jobber på apoteket kan hjelpe til med å finne et produkt som kan fungere for røykslutt. Det er som nevnt flere ulike produkter på markedet, så det er viktig å finne det som man tror hjelper aller best. Det er også mulig å dra innom et apotek og bare be om råd til hvordan man kan slutte. Det er ikke alle røykere som trenger å bruke andre produkter for å slutte å røyke. For noen så kan det være at det holder å bestemme seg for det og sakte trappe ned. Det kan være lurt å planlegge på forhånd hva man kan distrahere seg selv med når man først får lyst til å ta seg en røyk.