3485581Det er utrolig mange som nyter alkohol i ulike sammenhenger men det er dessverre slik at noen ender opp med å bli avhengig av denne alkoholen. Det er også mange som ikke klarer å begrense seg når de først begynner å drikke og det kan fort utvikle seg til å bli en dårlig vane. Drikking er tross alt veldig skadelig for helsen og for høyt inntak av alkohol kan føre til flere sykdommer. Hvis man først bestemmer seg for å slutte å drikke så er det flere tiltak man kan gjøre for at det skal være vellykket.

stop-drinking-alcohol1Det første man kan gjøre er at man kan snakke med sine nærmeste, uansett om det er en samboer, søster, bror eller venn. Det er som oftest en lettelse å fortelle noen om et problem man sliter med og hvis man har bestemt seg for å slutte, så kan denne personen fungerer som ekstra støtte. Det kan være lurt å fortelle litt om hva man selv tenker om sluttingen og om man har noen spesifikke mål man ønsker å nå. Da kan denne personen være klar over det og være der for å hjelpe slik at man når disse målene.

Ønsker man ikke å snakke med en som står en nær så er det flere andre muligheter. Det er mange forskjellige nettsider som kan tilby ulik informasjon om hvordan man kan slutte å drikke. Det kan være enkelt å finne noen tips fra slike nettsider, som man da kan bruke for å hjelpe seg selv. Det er også mulig å finne flere møteplasser som er satt opp for folk som ønsker å slutte å drikke. Det vil da være en samling med flere som ønsker å nå det samme som en selv. Det blir et slags støtteapparat som man kan bruke underveis, både om man har gode dager eller dårlige dager.

quitØnsker man å prøve noe annet så er det mulig å dra på et apotek eller til sin fastlege og høre hva slags muligheter man har. Det kan være tryggere å snakke med en nøytral person enn å snakke med noen som man kjenner godt. En lege kan hjelpe til med veiledning eller ved å anbefale ulike metoder man kan prøve ut. En lege kan også hjelpe til med å følge opp kroppens tilstand og hva slags forbedringer som skjer etter hvert som man klarer å slutte å drikke.